بررسی نقش کیفیت قابلیت قدم زدن در توسعه گردشگری در محورهای شهری (نمونه موردی محور گردشگری قزوین) - فرهنگ معماری و شهرسازی اسلامی
سال 8، شماره 1 - ( دوفصلنامه 1402 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 210-195 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Charkhchian M, Rahmani F. Investigation the Role of Walkability in Developing Tourism in Urban Axes Case study: Tourism Axis of Qazvin city. CIAUJ 2023; 8 (1) :195-210
URL: http://ciauj-tabriziau.ir/article-1-465-fa.html
چرخچیان مریم، رحمانی فروزان. بررسی نقش کیفیت قابلیت قدم زدن در توسعه گردشگری در محورهای شهری (نمونه موردی محور گردشگری قزوین). فرهنگ معماری و شهرسازی اسلامی. 1402; 8 (1) :195-210

URL: http://ciauj-tabriziau.ir/article-1-465-fa.html


1- گروه معماری، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران ، m_charkhchian@pnu.ac.ir
2- دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه بین‌المللی امام خمینی، قزوین، ایران
چکیده:   (545 مشاهده)
فرسودگی بافت‌های تاریخی در ابعاد مختلف کالبدی و عملکردی آن زندگی شهری را در این فضاها با مشکلاتی مواجه ساخته است و این در حالی ست که چنین بافت‌هایی از ظرفیت بالایی به لحاظ گردشگری برخوردار بوده و در صورت توجه میتوانند ضمن برآوردن نیازهای شهروندان و ساکنین، محیطی جذاب و مطلوب را برای آن‌ها و همچنین گردشگران فراهم آورند. قابلیت قدم‌زدن در مکان که در این تحقیق به آن پرداخته شده است، ازجمله کیفیاتی است که می‌تواند در محورهای پیاده من‌جمله محورهای گردشگری-تاریخی منجر به مطلوبیت بیشتر برای کاربران و گردشگران شده و زمینه تجربه مطلوب در این فضاها را فراهم آورد. فضای موردمطالعه در تحقیق حاضر خیابان سپه واقع در شهر قزوین می‌باشد که بهدلیل اهمیت تاریخی آن و همچنین وجود جاذبه‌های مختلف تاریخی و گردشگری انتخاب شده است. بهمنظور بررسی مؤلفه‌های مؤثر در بهبود کیفیت قابلیت قدم‌زدن در فضای مورد مطالعه ابتدا ابعاد و مؤلفه‌های آن مورد بررسی قرار گرفته و برمبنای آن، تحقیق پیمایشی صورت گرفته‌است. در این پژوهش، 100 نفر از کاربران حاضر در فضای نمونه مشارکت داشتند و نتایج آن از طریق نرم‌افزار SPSS و بهره‌گیری از آزمون‌های آماری مرتبط مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت. تحلیل‌های صورت گرفته حاکی از آن است که در میان مؤلفه‌های کالبدی مختلف که در رابطه با قابلیت قدم‌زدن مورد بررسی قرار گرفتند، مؤلفه‌ی آسایش و راحتی بیشترین تأثیر را داشته است. علاوه براین، بررسی و رتبهبندی صورت گرفته براساس نظریات و اولویت‌های مشارکت‌کنندگان در مورد نیازها و انتظارات خود در فضای مورد مطالعه نیز به نقش و اهمیت بعد زیباشناسانه فضا تأکید داشته‌است.
متن کامل [PDF 2323 kb]   (314 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شناسايي شكل زندگي مبتني بر سه مولفه کالبد، سبک زندگی و مفاهیم - معانی
دریافت: 1402/2/10 | پذیرش: 1402/5/21 | انتشار الکترونیک: 1402/6/30

فهرست منابع
1. پورمحمدی، محمدرضا. برنامه‌ریزی کاربری اراضی شهری، تهران: انتشارات گیتاشناسی، 1385.
2. حبیبی، کیومرث، محمدرضا حقی و سعید صداقت‌نیا. «مقایسه تطبیقی قابلیت پیاده مداری در محلات مسکونی طراحی‌شده از دیدگاه ساکنین نمونه مطالعاتی: محله هفت حوض و فاز یک شهرک اکباتان در شهر تهران»، معماری و شهرسازی ایران 5، 8 (1393): 61-50.
3. خستو، مریم. «ارزیابی عوامل مؤثر بر سرزندگی فضاهای شهری و طراحی فضای شهری سرزنده بر اساس ایده مرکز خرید پیاده»‌، پایان‌نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، 1390.
4. رفیعیان، محسن و محمدرضا بمانیان. «گردشگری شهری به مثابه راهبرد توسعه خلاق در بافت‌های فرسوده»، نشریه منظر3، 14(1390): 79-74.
5. معینی، سید محمدمهدی. «افزایش قابلیت پیاده‌مداری، گامی به‌سوی شهری انسانی‌تر»، نشریه هنرهای زیبا 27 (1385): 16-5.

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرهنگ معماری و شهرسازی اسلامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Culture of Islamic Architecture and Urbanism Journal

Designed & Developed by : Yektaweb