فراتحلیل کیفی جایگاه معماری در سبک زندگی مردم ایران - فرهنگ معماری و شهرسازی اسلامی
سال 9، شماره 2 - ( دوفصلنامه 1403 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jamali Y, Shafaei M, Saedvandi M. Qualitative Meta-Analysis of the Role of Architecture in the Lifestyle of Iranian People. CIAUJ 2024; 9 (2)
URL: http://ciauj-tabriziau.ir/article-1-572-fa.html
جمالی یحیی، شفایی مینو، سعدوندی مهدی. فراتحلیل کیفی جایگاه معماری در سبک زندگی مردم ایران. فرهنگ معماری و شهرسازی اسلامی. 1403; 9 (2)

URL: http://ciauj-tabriziau.ir/article-1-572-fa.html


1- گروه معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه هنر اصفهان، اصفهان، ایران
2- گروه معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه هنر اصفهان، اصفهان، ایران ، m.shafaei@aui.ac.ir
چکیده:   (186 مشاهده)
معماری و به طور کلی، محیط پیرامون انسان، از جمله عواملی هستند که نقش موثری در شکلگیری و ایجاد تغییرات در سبک زندگی مردم جامعه ایفا می‌کنند. به دلیل اهمیت این موضوع، پژوهش‌های پرشماری به این حوزه ورود کرده و هر یک از زاویه‌ای، به حل مساله مورد نظر خویش پرداخته‌اند. مساله اصلی این تحقیق نیز چنین است که با نگاه به مجموعه پژوهش‌های صورت پذیرفته، معماری چه تاثیری بر سبک زندگی مردم ایران دارد؟ هدف اصلی از طرح چنین مساله‌ای، ایجاد درک صحیح و جامع نسبت به مسائل کشور در قانون‌گذار، جهت حل مسائل کلان و راهبردی این حوزه در کشور است. جامعه آماری تحقیق کلیه پژوهش‌های صورت پذیرفته پیرامون ارتباط معماری و سبک زندگی است که در بازه ده ساله گذشته (1402-1393) در ایران به انجام رسیده است. رویکرد این تحقیق کیفی است و روش آن توصیفی- فراتحلیل است. مطابق یافته‌های این پژوهش، بیشترین تاثیر معماری به ترتیب بر ابعاد فرهنگی- اجتماعی، فردی- زیستی و اقتصادی سبک زندگی مردم ایران قابل ملاحظه است و معماری با برخورداری از یک ویژگی خاص علی الخصوص در حوزه روابط فضایی، عملکرد ریزفضاها، شاخصه‌های کالبدی و عناصر و اجزا، می‌تواند زمینه را برای شکلگیری نوع خاصی از سبک زندگی فراهم می‌کند. در بعد فرهنگی- اجتماعی، معماری بیشترین تاثیر را بر تعاملات اجتماعی، دین محوری و مصرف دارد. در بعد فردی- زیستی، بیشترین تاثیر معماری بر اوقات فراغت، فعالیت‌های روزمره، تغذیه و ساختار خانواده مردم است. معماری در بعد اقتصادی سبک زندگی نیز بیشترین تاثیر را بر معیشت، شغل و درامدزایی مردم دارد.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فرهنگ و سبك زندگي
دریافت: 1403/4/5 | پذیرش: 1403/7/8 | انتشار الکترونیک: 1403/10/14

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرهنگ معماری و شهرسازی اسلامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Culture of Islamic Architecture and Urbanism Journal

Designed & Developed by : Yektaweb