توسعه‌ی چارچوب برنامه‌ریزی حفاظت از محوطه‌ی میراث جهانی منظر فرهنگی میمند - فرهنگ معماری و شهرسازی اسلامی
سال 8، شماره 2 - ( دوفصلنامه 1402 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moradi S, Faraji F, Fadaei Nezhad Bahramjerdi S. Development of the Planning Framework of the Conservation for World Heritage Site of Maymand Cultural Landscape. CIAUJ 2023; 8 (2) : 10
URL: http://ciauj-tabriziau.ir/article-1-501-fa.html
مرادی صدرا، فرجی فرناز، فدائی نژاد بهرامجردی سمیه. توسعه‌ی چارچوب برنامه‌ریزی حفاظت از محوطه‌ی میراث جهانی منظر فرهنگی میمند. فرهنگ معماری و شهرسازی اسلامی. 1402; 8 (2)

URL: http://ciauj-tabriziau.ir/article-1-501-fa.html


1- دانشکده معماری، دانشگاه تهران، تهران، ایران
2- دانشکده معماری، پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران، تهران، ایران ، sarafadaei@ut.ac.ir
چکیده:   (226 مشاهده)
از ابتدای قرن بیستم میلادی حفاظت از منظر و به‌طور ویژه منظرهای فرهنگی در دو بعد عملی و نظری با چالش‌های مدیریتی فراوانی روبرو بوده ‌است. گستره و پیچیدگی قلمروی منظرهای فرهنگی را می‌توان از اصلی‌ترین دلایل این پیچیدگی برشمرد. با این‌حال بخشی از این چالش‌ها در طی دهه‌های اخیر با طرح «رویکرد منظرین» در حفاظت پاسخ ‌داده‌ شدهاند. البته در بسیاری موارد بهویژه در کشورهای جهان جنوب از جمله ایران که به نوعی وارد‌کننده‌ی مفاهیم مرتبط با منظر و منظر فرهنگی هستند، رویکرد‌های مدیریتی منظر به‌خوبی تبیین و پیاده‌سازی نشده‌اند؛ یعنی دسته‌بندی منظر فرهنگی به محدوده‌های جغرافیایی‌ای در این بخش از جهان اطلاق شده است؛ اما چگونگی مدیریت آن‌ها به صورت جدی موضوع بحث و گفت‌وگو نبوده است. از این‌رو مقاله‌ی حاضر، به ‌عنوان یک مقاله‌ی موردپژوهی، به ‌دنبال پرسش از چگونگی چارچوب بهینه‌ی حفاظت از منظرهای فرهنگی به‌طور کلی و همچنین کاربست آن در زمینه‌ی محوطه‌ی میراث جهانی میمند به‌طور ویژه است. در این راستا با بهره‌گیری از روش کیفی و از طریق راهبردهای استدلال منطقی و تفسیری- تاریخی و همچنین مطالعات کتابخانه‌ی و میدانی، ابتدا چارچوب‌های اصلی برنامه‌ریزی حفاظت از منظرهای فرهنگی ارائه شده توسط یونسکو، بنیاد پارک ملی آمریکا، سازمان حفاظت از محیط زیست و کنوانسیون منظر اتحادیه اروپا و همچنین فرایند کنونی حفاظت از محوطه‌ی میراث جهانی منظر فرهنگی میمند واکاوی و ‌در نهایت از مجموع آن‌ها و البته با توجه به شرایط زمینه چارچوب بهینه‌ی حفاظت از مناظر فرهنگی به منظور پیاده‌سازی در میمند پیشنهاد گردیده است.

 
شماره‌ی مقاله: 10
متن کامل [PDF 2359 kb]   (63 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تفکر انتقادی و نوآورانه مبتنی بر فرهنگ اسلامی
دریافت: 1402/6/18 | پذیرش: 1402/10/4 | انتشار الکترونیک: 1402/12/13

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرهنگ معماری و شهرسازی اسلامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Culture of Islamic Architecture and Urbanism Journal

Designed & Developed by : Yektaweb